Nyheder
Tip: Hold dig ajour med hvad der sker på Tjek-webstederne ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev.
28. februar 2011
Efter den sidste opdatering af statistikker for test-opgaverne har flere lærere efterlyst en mulighed for at se mere detaljerede oplysninger om hver enkelt elevs besvarelser. Foruden oversigten over helt eller delvist rigtige og forkerte opgaver, var der ønske om at kunne se, hvilket svar eleven har markeret ved hver enkelt spørgsmål.Vi har derfor foretaget endnu en opdatering, så dette nu er muligt - dog kun for test-opgaver besvaret efter d. 27. februar kl. 19.30. Disse oplysninger er ikke gemt for tidligere besvarelser, så der er desværre ingen mulighed for at tilføje dem ved tidligere testresultater.
Disse to klip fra statistikker for en elev viser opgave 3, 4, 5 fra en test i oversigtsform, og elevens besvarelse af 2 spørgsmål i opgave 5.
3. februar 2011
Testopgaverne og de tilhørende statistik- sider er et godt værktøj til evaluering uden rettearbejde.
Den seneste opdatering af systemet giver lærere endnu bedre og hurtigere overblik over egne hold og elever. Der er fx tilføjet et søjlediagram, som kan vise hver enkelt elevs testresultater sammenlignet med holdets gennemsnit, og et kommentarfelt med plads til lærerens egne notater om eleven.
På de enkelte statistiksider er der links, så man let kan skifte mellem statistikker for hold, elever og testopgaver. Statistikkerne kan desuden let overføres til et Excel regneark via link på alle disse sider. Se eksempler på statistiksider her
Som noget nyt har lærere nu også adgang til en liste med loginhistorie for hver enkelt elev.
5. juli 2010
Det er blevet ferietid, og det betyder, at der i et par uger vil være lukket for adgangen til web-stederne, Biologi-Tjek, Geografi-Tjek og Fysik-Kemi-Tjek.Der er kommet mange nye brugere til i skoleåret 09/10, og for første gang siden starten i 2005 er der nu besvaret mere end 1 million opgavesæt i løbet af et skoleår - helt præcist er det 1.189.537 besvarelser. Det samlede antal brugere på de 3 web-steder passerede allerede i efteråret 100.000 og nåede i løbet af året op på i alt 134.766 brugere.
Vi forsøger hele tiden at udbygge og opdatere systemet. I løbet af skoleåret 09/10 er der er løbende kommet nye opgavesæt til, og der er foretaget en del forbedringer af systemet, som gør det lettere og mere overskueligt at bruge for både elever og lærere, det er fx vores indtryk, at mange lærere er glade for muligheden for at skrive beskeder til deres elever i forbindelse med brug af opgaverne..
Alle skolestatistikker for 09/10 er nu slettet, og vi har travlt med nye opdateringer af systemet og opgavesættene. Midt i juli forventer vi at være klar til at sende mails om aktivering af abonnementer for 10/11 til alle kontaktpersoner. Efter aktivering af et abonnement har oprettede lærere adgang til systemet, mens elever først får adgang fra skolestarten i august.
Vi ønsker alle en rigtig god ferie.
11. maj 2010
To små opdateringer af systemet kan give eleverne bedre overblik over deres arbejde med opgaverne.
”Mine testresultater”
Et nyt punkt i elevmenuen viser en liste over besvarede testopgaver og de opnåede resultater.
Besvarede træningsopgaver
Over listen med træningsopgaver kan man nu vælge at få titlerne på tidligere besvarede opgavesæt vist med rødt, så man hurtigt og let kan få overblik over, hvilke emner man tidligere har arbejdet med. Denne funktion findes også på lærersiderne.
De nye funktioner kan med fordel bruges i forbindelse med repetition af et gennemgået emne og ved forberedelse til afgangsprøven.
20. april 2010
På opfordring fra flere brugere har vi tilføjet en "hvornår" kolonne i statistikkerne, så lærere kan se hvornår (tid og dato) hver enkel elev har taget en test.Dette er også med i Excel download versionerne, så man kan sorterere mv. efter dette.
For skoler som bruger UNI-Login, fremgår elevernes UNI-Login bruger-ID nu også i Excel statistikkerne.
4. april 2010
Sneen er omsider ved at være væk, og foråret er godt på vej. Det gælder også på web-stederne, Biologi-, Geografi og Fysik-Kemi-Tjek, hvor opgavesættene om sne og vinter nu er fjernet fra gruppen med aktuelle opgaver, og nye opgavesæt er kommet til i stedet.
Der har ikke været ret mange besøgende på web-stederne i påskeugen, og vi har benyttet denne pause til at foretage endnu nogle forbedringer af systemet.
1. Bedre facitliste til lærere
Vi har netop opdateret den måde lærere kan få vist rigtige svar i opgavesættene, så man med en ny ”Vis rigtige svar”-knap kan få vist en facitliste, hvor alle rigtige svar er valgt og markeret med gult – også i træk/slip-opgaverne. I opgave-opdelte opgavesæt findes den nye knap øverst til højre ved siden af ”Afslut prøven” knappen, og i andre opgavesæt vises den nederst på siden i en gul bjælke.
"Afslut-prøven"-knappen viste tidligere en facitliste markeret med gult første gang en lærer brugte den. Nu virker den ligesom på elevsiderne, så der kun markeres rigtigt/forkert ved afgivne svar. Det giver lærerne mulighed for at arbejde med opgaverne på samme måde som eleverne.
2. “Tilsend adgangskode” funktion er ændret til “Tilsend link til valg af ny adgangskode”
For skoler som IKKE bruger UNI-Login, har vi for nyligt ændret det sådan, at man ikke længere kan få tilsendt sin adgangskode pr. e-mail, men i stedet kan få tilsendt et link til at indtaste en ny adgangskode. Dette øger sikkerheden, fordi vi ikke længere behøver at lagre adgangskoder i klar tekst, men kun i et envejs-krypteret format. Adgangskoder til vores websteder er muligvis ikke så kritiske som f.eks. til netbank, men desværre ”genbruger” mange deres adgangskoder til flere websteder, hvilket hackerne udmærket ved.
7. februar 2010
Baseret på forslag modtaget fra brugere, har vi har netop implementeret en række opdateringer/forbedringer på web-stederne, Biologi-, Geografi- og Fysik-Kemi-Tjek:
1) Åbne/lukke/nulstille flere test-opgaver for flere hold på en gang.
Ved at markere flere tests og/eller flere hold kan lærere nu meget hurtigere end tidligere åbne/lukke/nulstille testopgaver for elever.
2) Lærerkommentarer til åbne test-opgaver.
I forbindelse med åbning af testopgaver, kan lærere nu indtaste en kommentar, som vil blive vist for eleverne, før de besvarer opgavesættene. Det kan f.eks. bruges til lidt hjælp eller vejledning, hvis dele af emnet ikke er gennemgået i undervisningen.
3) Besked til elever
Lærere kan nu skrive beskeder til et eller flere hold ad gangen. Disse beskeder vises i elev-menuen (se pkt. 4), når hver elev logger ind.
Beskederne kan indeholde links direkte til de enkelte test- og trænings-opgavesæt. Læreren kan angive et tidsrum (fra /til dato), hvor den enkelte besked vises til eleverne.
4) Elev-menu
Når elever logger ind, kommer de nu ind til en ny “Elev-menu” i stedet for som tidligere at komme direkte til lister med opgavesæt. Fra denne menu har de bl.a. adgang til lister med hhv. test- og trænings-opgaver (se pkt. 5).
Hvis en eller flere testopgaver er åbnet for elevens hold, vises et lille blinkende ikon ud for menu-punktet, Test-opgaver.
På skoler som ikke bruger UNI-Login, kan elever nu også ændre deres egen adgangskode via et punkt i elev-menuen.
Sammen med elev-menuen vises også beskeder fra lærere (se pkt. 3).
5) Opgave-lister for elever
Fra menuen (se pkt. 4) har elever adgang til separate lister med test- og træningsopgaver.
Testopgave-listen viser nu også åbningsperioder og lærerkommentarer (se pkt. 2)
Vi hører selvfølgelig altid meget gerne om forslag og idéer til nye funktioner eller andre forbedringer af systemet.
3. juli 2009
Skoleåret 08/09 er afsluttet samtidig med, at det for alvor er blevet sommer. Det har vi tydeligt kunnet mærke på web-stederne, Geografi-, Biologi- og Fysik-Kemi-Tjek, hvor der har været meget stille de sidste dage efter et travlt skoleår med mange nye brugere. Ved skoleårets afslutning var der oprettet 99.880 brugere, og der var besvaret i alt 771.261 opgavesæt i løbet af året.
Der er nu lukket for adgangen til opgaverne, og alle statistikker for 08/09 slettes.
Bl.a. pga. det fortsat stigende antal skoler, der benytter vores web-steder, har vi netop fået indlagt en ny super-hurtig fiber-baseret (lyslederkabel) Internetforbindelse til vores kontor her i Frederikshavn og samtidig anskaffet en ny og mere kraftfuld server til at køre web-stederne her. (Se mere her ) Lige nu har vi derfor travlt med at flytte web-stederne fra vores tidligere hostingcenter i Kansas, USA.
Det betyder alt sammen, at web-stederne forbliver hurtige og stabile, selvom der bliver ved med at komme mange nye brugere hele tiden.
Midt i juli forventer vi at være klar til næste skoleår, og da sendes mails med link til skoleoprettelse til kontaktpersoner ved skoler med betalt abonnement for 09/10. Efter skoleoprettelsen har oprettede lærere adgang til systemet, mens elever først har adgang fra skolestarten i august.
Som tidligere nævnt har vi for nylig tilføjet UNI-Login til vores web-steder, hvilket bliver tilgængeligt for alle skoler fra og med det kommende skoleår (09/10). Man kan dog stadig vælge at logge ind med e-mail adresse og adgangskode ligesom tidligere skoleår.
Vi bruger også sommerferien til en gennemgang og evt. revidering af opgaverne, så brugere skal være opmærksomme på, at der indtil skolestarten kan ske ændringer i opgaverne.
Vi ønsker alle en rigtig god ferie.
1. juni 2009
Som noget nyt vil det fremover være muligt at bruge UNI-Login på web-stederne, Biologi-Tjek, Geografi-Tjek og Fysik-Kemi-Tjek. Det sker efter ønske fra mange brugere.
De sidste uger har vi arbejdet på de tekniske tilpasninger af systemet, og vi er nu klar til at tilbyde denne loginmetode. I resten af indeværende skoleår gælder det kun nye brugere, men fra næste skoleår (09/10) gælder det alle, både nye og tidligere brugere. Man vil dog også fortsat kunne vælge den nuværende loginmetode med e-mail og adgangskode.
Der skal vælges loginmetode for hvert enkelt web-sted, men vi anbefaler, at man på skolerne vælger samme loginmetode, hvis man har abonnement på flere web-steder.
10. januar 2008
Vi startede desværre 2008 med et nedbrud af vores server, og derfor har den tidligere nyhedsblog ikke fungeret de sidste dage. I stedet for at starte en ny blog, har vi valgt en ny form til disse korte nyheder, så de nu indgår som en side på selve web-stedet, og som en start er her indsat nogle af de tidligere nyheder.
Ligesom tidligere kan man holde sig orienteret om nyt indhold i nyhederne via vores RSS-feed (Klik på det lille orange ikon øverst på siden)
Tip: Hold dig ajour med hvad der sker på Tjek-webstederne ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev.